X
    גלישת רוחCategories:

איך אני בוחר ציוד יד שניה לגלשן רוח

במדינתנו הקטנה ישנו מגוון רחב של ציוד גלישת רוח. שוק המשומשים בגלשני רוח הוא גדול, ולכן חשוב לדעת לקראת מה אתם הולכים כאשר אתם רוצים לקנות ציוד יד שנייה לגלישת רוח.

כמו בכל תחום ישנה ירידת ערך משמעותית מרגע פתיחת מוצר חדש.
 כאשר קניתם ציוד גלישת רוח חדש, ערכו יורד בכ – 25% מהרגע שפתחתם אותו.

אם אתם גולשי רוח מתחילים ממש אין צורך להשקיע בציוד חדש למעט: תורן, מנור, מאריך, קאראדן. אביזרים אלו חשובים לבטיחות בגלישה. אם ישבר הגלשן או המפרש עדיין תוכלו לחזור לחוף. אבל לא נעים לשבור את אחד מהאביזרים המדוברים ולהיתקע בעומק חסרי אונים. אביזרים אלו הם הראשונים להישבר.

מה שכן אם אתם רוצים לרכוש ציוד גלישת רוח משומש, רצוי שתתייעצו עם גולש מנוסה או תמשיכו לקרוא את הפוסט הזה. למה רצוי? קודם כל בכדי שתבחרו באמת מה שמתאים לכם ויעזור לכם להתקדם.

בשוק גלישת הרוח מסתובב המון ציוד במצב גרוע או / ו שלא מתאים לכם. אתם לא רוצים לבזבז את כספכם וזמנכם, להתקע איתו מפני שהוא יתקע את ההתקדמות שלכם אתם תתבאסו מהגלישה ותעזבו אותה מהר.

כמו שכבר כתבתי בבסיס של גלישת הרוח, תחום גלישת רוח היה תחום קשה ללמידה.
 היום עם הדרכה נכונה וציוד מתאים אפשר ללמוד את הספורט הנדיר הזה די מהר.
ולכן חשוב לבחור ציוד משומש לגלישת רוח בקפידה.

על מה חשוב להקפיד כאשר אני קונה ציוד גלישת רוח משומש?

הטכנולוגיה בהחלט משחקת תפקיד חשוב ולכן כדאי לכם לחפש ציוד שיהיה לפחות מה- 5 שנים האחרונות. לא חסר ציוד עתיק בשוק אבל התפיסה העתיקה הייתה ללכת על גלשנים צרים וארוכים (מקשים בלימוד גלישת רוח) והמערכים בתקופה ההיא היו כבדים בהרבה מהיום.

על בחירת הציוד כבר כתבתי אם לא קראתם לחצו כאן. לקריאה על בחירת הגלשן לחצו כאן ולקריאה על בחירת המפרש לחצו כאן.

מתחילים טריים ללא ווטר סטארט תחפשו גלשן עם לפחות 50 ליטר מעליכם. אם אתם כבר שולטים בווטר סטארט אז אתם בהחלט יכולים ללכת על גלשן עם 30 ליטר מעליכם. ברוב ימות השנה בארצנו הקטנה עם פחות נפח מזה עדיף ללכת לשחק גולף, או לאיזה סרט טוב.

עם המפרש תחליטו בין 5.0 ל – 6.0 לפי משקלכם, אפשר יותר מ- 6.0 אך קשה להתקדם וללמוד דברים חדשים עם מידה זו.

אוקיי אז על מה אתם רוצים להסתכל?

לגלשן יש 3 אזורים שבירים: אחרי הסנפיר (לכיוון החרטום), אחרי רצועות הרגליים הקדמיות ואחרי מסילת התורן. שימו עין על אזורים אלו לראות מה מצבם.

לאחר מכן תתחילו בתחתית, תעברו עם האצבעות ותלחצו עליה, תוודאו שאין לה אזורים רכים (Delamination) אזור רך = הפרדה בין שכבות סיבי הזכוכית = אזור חלש ושביר

 = גלשן גמור.

אתם לא בטוחים אם הוא רך או לא? קחו מטבע תחזיקו אותו קרוב לגלשן ופשוט תנו לו ליפול על הגלשן. המצב האידאלי הוא כאשר המטבע מקפץ חזרה, אם הוא לא מקפץ סימן שהאזור רך. לבעלי שמיעה מוזיקלית דפקו על הגלשן, קול גבוה גלשן קשיח ותקין. קול נמוך, אזור רך, גלשן רך.

עכשיו תניחו את הגלשן על התחתית, לחצו עם המרפק על אזור הפדים של רצועות הרגליים ותראו שהמרפק לא נכנס פנימה לפדים. אם כן יש רכות באזור רצועות הרגליים ולא בא לכם להתעסק עם גלשן כזה.

לגבי המפרש, תסתכלו על המונופילם כמה מקומט הוא? השאיפה היא לקחת מפרש עם כמה שפחות קימוטים, פחות קימוטים = סימן טוב שהוא עבד מעט.

תעבירו מבט על כולו תסתכלו אם היו לו תיקונים גדולים, בעיקר באזור השפה התחתונה וקצת למעלה באזור שמרכז ה”בטן” נמצאת, אזור בו מופעל הרבה לחץ בגלישה.

אם בכל זאת החלטתם לרכוש תורן משומש תעברו עליו טוב, תראו שאין לו סדקים או תיקונים. אותו כנ”ל לגבי המנור, ראש מנור הוא אזור מיועד לפורענות. הסתכלו עליו טוב שאין לו סדקים, קורוזיה זה לא נורא תשפכו קצת מים רותחים זה ינקה את רובה.

לגבי המאריך והקאראדן אותו הדבר תסתכלו היטב שאין סדקים, עם מאריכים בד”כ אין בעיה, קאראדנים תחזיקו יד אחת על הפין ויד שניה על הצלחת ותכופפו את הקאראדן על מנת לראות את מצב הגומיה, שיש סיכוי טוב שהיא סדוקה, אם כן ניתן להחליפה אך לא רצוי לגלוש איתה סדוקה.

שורה תחתונה: לא משנה אם בחרתם בגלשן משומש או חדש, לגבי המידות אל תתפשרו. בתנאי מדינתנו אתם תמיד רוצים ללכת על רוחב ושומן. מתחילים אתם רוצים לפחות 70 ס”מ רוחב, מתקדמים תלוי במשקלכם לכו על לפחות 60 ס”מ רוחב, זה יתן לכם ימי גלישה רבים עם חיוך.

תהיו סבלניים עם הבחירה של הציוד המשומש לא חסר ציוד כזה, ככל שתחפשו יותר כך תמצאו את הציוד המתאים לכם ביותר.

נ.ב. הנפחים והגדלים המצויינים הם למשקלים ממוצעים. משקלים כבדים מעל 80 ק”ג תעלו עוד כמה ס”מ טובים ברוחב. ילדים או בחורות קלילות (מי שמתחת ל – 65 ק”ג) לכו על ציוד קטן שמתאים לכם. הרוחב יכול לרדת מ – 60 ס”מ אבל אל תמהרו עם זה. רוחב גלשן מספק הוא בסיס איתן לציפה, יציבות והצלחה בגלישה. 

נ.ב 2 מקווה שחידשתי לכם משהו, אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.

נ.ב. 3  יש לי קצת ציוד אישי למכירה כך שמי שבעניין שיכתוב לי הודעה כאן >>

גלשנים:
נייש טראסטר (3 סנפירים) 2011 64 ליטר – 1,000 ש”ח
קוואטרו קוואד (4 סנפירים)  2012 75 ליטר – 3,100 ש”ח

מפרשים:
נייש פורס 3.7 2013 חדש מהשקית – 1,500 ש”ח

רון: