גלישת רוח בינוניים

כל מה שרציתם לדעת על איך לבחור ציוד גלישת רוח ? בחירת הגלשן

לפני שנים רבות כאשר התחלתי לגלוש, הציוד היה כבד ומסורבל.
לקח המון זמן להרכיב את הציוד, היה פשוט סיוט למתוח את המפרש, התורן היה מסיבי זכוכית שנכנסו לידיים. החלק המתיש ביותר היה החיבור של הראש מנור להמשך..

כל מה שרציתם על איך לבחור ציוד גלישת רוח? בחירת המפרש

אז אחרי שהבנו איך בוחרים גלשן, בואו נדבר על בחירת המפרש.
מפרש הוא בעצם כנף, וכמו שישנם סוגים שונים של כנפיים, כך גם במפרשים.
כמו שכבר הזכרתי לגבי השינוי המהותי שהטכנולוגיה עשתה, גם במפרשים היה שינוי קיצוני להמשך..

מהם מקומות / חופי גלישת הרוח הידועים בישראל?

כיוון שרבים תוהים איפה הכי כדאי לגלוש ומתי? החלטתי להקדיש לנושא פוסט.
הקדמה לכל החופים (בעולם), ולא משנה באיזה ענף (רוח, גלים, קייט וכו’) גלישה אתם נמצאים. כאשר מגיעים לחוף חדש, רצוי להסתכל היטב על החוף, לתכנן מראש מאיפה להמשך..

איך באמת עושים תרגילים בגלישת רוח?

לפני שאמשיך בתרגילים הרבים שהתחום הזה מציע, נראה לי שכדאי שנדון קצת בגישה שיכולה לעזור בהמשך הדרך. גלישת רוח זה תחום מורכב, לוקח המון שנים בשביל לרכוש בסיס יציב. גלישת רוח מצריכה: יציבות, קורדינאציה, שיווי משקל, תיזמון וכח. כמו ברוב להמשך..

מה אני עושה לא נכון עם מהפכים בגלישת רוח ועד היום התביישתי לשאול?

חוף ג’ינו שבכנרת – שנת 1990 , מעט מאד גולשים היו גולשים על גלשנים קצרים.
ומאלה שכן היו גולשים על גלשנים קצרים, כמה מהם היו טסים על המים בפלנינג (ברצועות).
אני בן 11 עומד על החוף, מבסוט מהחיים לראות גולשים טסים על המים, ממש מחזה מרתק להמשך..

האם אני מרכיב את הציוד שלי כמו שצריך?

אני רוצה להמשיך עם המידע על מנת שתהנו יותר מהגלישה, אך חשבתי שלפני שנמשיך בטכניקה, אכתוב על כיוון הציוד היום מכיוון שכואב לי לראות כל כך הרבה מפרשים מורכבים בצורה זוועתית! קודם כל לגבי הבחירה של הגלשן כבר כתבתי, אך אשים על זה דגש בשנית, אל תמהרו לרדת בנפח רק אם באמת צריך את זה (גל גבוה והגלשן מסרב להסתובב או שקשה להחזיק אותו בקפיצות) להמשך..

גם אתם יכולים: סיבוב מהיר בגלישת רוח על גלשן קטן

ישנן שתי שאלות מרכזיות לרוב גולשי הרוח:
1 – אני כבר שנים עובד על מהפכים ופשוט לא הולך לי, איך עושים את זה?
2 – איך אתה עושה את הסיבוב המהיר הזה? זה מדליק ונראה פשוט אך כל פעם שאני מנסה בזמן המעבר לצד השני של הגלשן החרטום שוקע לי ואני נופל.
המעניין בתרגיל זה שלא כמו ברוב התרגילים להמשך..

חמשת הדיברות של החבקים הארוכים

באחד הפוסטים הראשונים שכתבתי על שימוש נכון בטרפז, הבטחתי שאכתוב פוסט על אורך החבקים, ולמה לאחר נסיונות גלישה עם כל האורכים האפשריים אני אוהב לגלוש עם חבקים ארוכים. כשהייתי ציפלוח היו רק חבקים ארוכים, אף אחד לא חשב אפילו על חבקים קצרים.
השנים עברו להן, ועם הקידמה התחילו לייצר גם חבקים קצרים. זה נכון שחבק קצר עוזר לשמור את מרכז הכובד מעל הגלשן, מצד אחד זה יכול זה יכול לעזור למתחילים להמשך..

סוד הקפיצה המודרנית – איך קופצים בגלישת רוח

מממממ… שוב אני חולם על ההרגשה המופלאת הזו שמקבלים מהגלישה, מים עוטפים אותנו, אנו מחוברים לטבע בצורה שקשה לתאר. רק תחושת הריחוף הזו של להיות ברצועות הרגליים ולטוס, זו אורגזמה חזקה ביותר, התברכנו להיות חלק מספורט כל כך נפלא.

קפיצות, אין דבר יותר מדהים מזה, משתמשים בכוחה של הרוח על מנת לעלות לאויר, נגד כוח המשיכה ומרחפים.  כמו שכבר כתבתי במאיפה גלש רעיון הבלוג, עם כניסתי הראשונה למים עם גלשן קצר, הדבר הראשון שעשיתי אחרי הכניסה לרצועות היה לקפוץ להמשך..

איך בונים גלשן רוח

נכנסה סערה, יושב בחנות בבת גלים מבסוט מהחיים לראות את דור העתיד פותח את היום בבת גלים: יואב כהן, דן פרידמן, יואב עומר ואיתמר דוכס, איזה יופי הם גולשים. ילדים אלו בורכו ביכולת להיכנס לתחום המופלא שלנו בגיל צעיר וכבר מסיעים אותם לחוף הקטלני הזה בשלב מוקדם של חייהם. אין כמו לראות את האושר על פניהם מעצם היותם נוכחים בסערה בבת גלים להמשך..

לימוד גלישת רוח בסערות החורף: 6 טיפים חשובים לגלישה בים גלי

גלישת רוח בגלים הוא ספורט אחר מגלישת רוח, זה מה שהופך את גלישת הרוח לספורט אקסטרים. ספורט זה מצריך יכולות נוספות חוץ מלדעת לגלוש הלוך חזור ולעשות כמה תרגילים במים שטוחים, צריך להכיר את הים טוב, לפתח סבלנות וקור רוח להמשך..