איך גולשים סאפ – פאדל בורד – גלשן עמידה?

מהצטרפותי לסרף האוס לפני כמה שנים, התחלתי לשחק עם גלשן עמידה / הסאפזו הייתה תחילת הדרך של גלישת הפאדל בורד בישראל, הגלשנים הראשונים שהבאנו היו 6″11 ארוכים, כבדים ומסורבלים, אומנם כבר אתם תפסנו גלים, אבל לא היה ממש כיף, היה נחמד אבל לא הרגיש רדיקאלי, הם היו פשוט איטיים מדי.

שנה לאחר מכן התחלנו לייבא את הגלשנים הקצרים: 6″10, 6″9, 10″8, גלשנים אלו שינו את הסיפור. לא אשכח את יומי הראשון עם ה – 10″8 במרינה הרצליה, הרגיש כל כך טוב על הגל, סוף סוף גלשן סאפ שמסתובב.

בגלל היותי גולש גלים, אני לא גולש הרבה עם הסאפ, אם יש גל שאני יכול לגלוש עליו עם גלשן גלים, אני מעדיף גלישת גלים. למה ? גלישת גלים הרבה יותר מהירה ורדיקלית.

העניין הוא למי שעוד לא גולש גלים והוא כבר לא בגיל העשרה, אם אתם גרים בישראל ולא מתכוונים לטוס לאוקיינוסים כדי ללמוד גלישת גלים כמו שצריך, כדאי לכם ללמוד סאפ. תכנסו לעניינים מהר מאד ותפיקו הנאה מרבית.

לדעתי אם אתם ילדים, קודם כל תגלשו גלים ואחרי זה תוכלו לעשות מה שבא לכם. :)
כמובן למי שאוהב גלשני רוח או קייטסרפינג, אז העבודה עם המשוט תשמור אתכם בכושר גם כשאין רוח.


אתן לכם כמה טיפים טובים להתחלה עם הסאפ:

בחירת אורך המשוט – המשוט צריך להיות בין 8 ל – 12 אינץ’ (20 עד 30 ס”מ) גבוה מאיתנו. גודל קצר יותר מתאים לאוהבי הגלים, והארוך למי שרוצה לחתור להנאתו במסלולים ארוכים. 

פרופורציה טובה למידתו היא לעמוד עם המשוט צמוד אליכם, להרים את היד ולהניח אותה על הידית. לגלים המרפק צריך להיות עם קצת כיפוף, ולחתירה ארוכה מרפק מתוח.

עלייה על הגלשן – העלייה על הגלשן דומה מאד לאיך שאתם יוצאים מהבריכה, מניחים ידיים על הגלשן ופשוט מושכים את גופכם למעלה על הגלשן.

עמידה על הגלשן – עמדת חתירה עם רגליים מקבילות ברוחב כתפיים פחות או יותר, אתם רוצים לעמוד באזור הכי רחב ועבה של הגלשן. אם יש לכם ידית להרים את הסאפ תעמדו באזור הידית, את הידיות ממקמים במרכז הגלשן.

חתירה – ידיים ממוקמות קצת יותר מרוחב כתפיים על המשוט, תנסו לבצע תנועה כמה שיותר ארוכה, לדחוף את המשוט רחוק קדימה במקביל לגלשן, למשוך חזרה עם דגש על החלק הראשון של החתירה, זה בעצם החלק הקריטי בו מייצרים את רוב הכח בחתירה.

חותרים כמה חתירות בצד אחד של הרייל, מחליפים ידיים ומעבירים משוט לצד שני. בעצם מעבירים את היד שעל הידית למקום שבו היד התחתונה, ואת היד התחתונה לידית,
הגוף עם זוית קטנה לכיוון הצד שבו חותרים, זה מוסיף כוח בחתירה. 

בגדול ישנם שני סוגי חתירה:
1. לגלים (חתירה קצרה ומהירה)
2. למסלול ארוך (חתירה ארוכה ואיטית).

ככלל: את החתירה מבצעים בחלקו הקידמי של הגלשן עד שמגיעים לאזור הרגליים, אם תמשיכו למשוך אחורה את המשוט רק תאטו את עצמכם.

סיבוב – בשביל להסתובב אתם רוצים להרחיק את המשוט כמה שיותר רחוק מדופן הגלשן, ככל שתרחיקו את המשוט יותר כך תסתובבו יותר מהר. עובד נהדר לחתור הפוך מאחורה קדימה פעמיים שלוש ואז להעביר את המשוט לצד שני ולהשלים את הסיבוב.

הסיבוב הכי מהיר וחד מתבצע כאשר מחליפים את הרגליים לעמדת גלישה, לוחצים על הרגל האחורית (ירכתיים, אזור שיש בו פחות נפח) וחותרים כמה שיותר רחוק מדופן הגלשן, כך תסתובבו במקום.

טוב נתחיל בזה ונתקדם, הסאפ זה תחום מגניב לאללה, שימו לב לכבד את גולשי הגלים ולא להפריע להם בשבירה. עם הסאפ אפשר לתפוס המון גלים (סגורים, פתוחים) אז תעשו לעצמכם טובה, תתרחקו מאנשים. זה כלי גדול וכבד אתם לא רוצים להכנס במישהו עם הטנק הזה.

נ.ב. אין ספק שזה הספורט הימי הכי מתאים לישראל, אפשר להיות כל יום במים.
נ.ב. 2 – הסוד בגלישת עמידה טמון במשוט, ברגע שתשלטו במשוט תשלטו בספורט הזה.

פורסם בקטגוריה סאפ. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים