גלישה ויוגה

הכתיבה הזו על גלישה אוכלת אותי מבפנים הרבה מילים ומעט גלישה זה המצב. בפוסט זה אני רוצה לחלוק אתכם את אחת מאהבות חיי הגדולות היוגה. מה שאכתוב פה הוא מניסיון אישי שהתחיל בשנת 1999 גיל 19 במאווי הוואי חברים הזמינו אותי לשיעור יוגה, התנסות ראשונה עברה נחמד אבל לא ממש התחברתי.

הגלישה הייתה במקום הראשון ואחד האלילים שלי בזמנו היה פרנסיסקו גויה (אגדת גלישה שהכניסה  מימד חדש לגלישת רוח בגלים) שמעתי שהוא נכנס חזק ליוגה וטוען שזה הדבר הכי טוב שקרה לו, חשבתי אם זה הדבר הכי טוב שקרה לו אז זה בטח לא יזיק לי.

לפי וויקיפדיה: “יוגה היא מילה נגזרת משורש המילה יוג’, שמשמעותה להתאחד, להצטרף ומהמילה יוק שמשמעותה לכוון, לרכז את תשומת הלב ליישם. הכוונה היא לאיחוד בין התודעה והנשמה, מצב בו החושים מתכנסים פנימה (לא מופרעים ע”י גרויים חיצוניים) ואין מחשבות המסיחות את תשומת הלב.”

מהניסיון הראשון שלי עם היוגה עבר זמן ולא התמדתי בתחום. 11 לספטמבר 2001 (אסון התאומים) חזרתי לישראל מהוואי, בעקבות האסון משפחה וחברים אמרו שיהיה קשה להיכנס לארה”ב וכדאי שאמצא מקום אחר לטוס אליו, למרבה הפלא הקשבתי להם. בנתיים נשארתי בישראל והרגשתי שאני זקוק לפעילות שתשמור אותי בכושר, גמיש, מרוכז ורגוע, חזרתי לתרגל יוגה.

"שלוש תמונות על הקיר"

קבוצת היוגה הראשונה שהצטרפתי אליה בישראל הייתה קבוצה של נשים בהריון (חחח כן זה רציני) שתרגלו האטה יוגה, הגעתי לשם במקרה ואפילו שלא הייתי קשור לקבוצה נשארתי כי זה הרגיש נכון. בפעם הזו היוגה תפסה אותי והתחלתי לתרגל בבית כל יום, שעה וחצי על הבוקר גרמה לי להרגיש בעננים.

תרגלתי במשך שלוש וחצי שנים ברצף, יום ביומו, פעם בשבוע עם מורה ושאר ימות השבוע לבד הייתי הבן אדם הכי מאושר עלי אדמות, פשוט הרגשתי טוב.

כל אחד לוקח את היוגה לכיוון שהוא רוצה עד המקום שהיוגה לוקחת אותך לאן שהיא רוצה..

כמו רבים התחלתי מההיבט הפיסי כי רציתי לחזק את הגוף, להיות רגוע, גמיש וגיליתי עולם חדש. חלפו להן השנים ובשנת 2003 עברתי לגור באיים הקנריים, אחרי שנים של תרגול אינטנסיבי הגעתי למקום רוחני חדש שבמידה מסוימת הפחיד אותי, קיבלתי רגישות יתר שהרגישה מוזר ובגללה הפסקתי לתרגל.

כמו שאבי אומר הכל עניין של מינון ותיזמון…

אממה תמיד שחשבתי על היוגה אמרתי לעצמי שזה אחד הדברים הכי טובים שעשיתי אי פעם וידעתי שיום יבוא ואחזור לתרגל.

מה כל כך טוב ביוגה?

  • אין צורך בתנאים מיוחדים פשוט מוציאים מזרון ומתחילים לתרגל
  • שילוב של כוח, גמישות, מדיטציה ושקט נפשי
  • עם התרגול מגלים דברים חדשים שאי אפשר לקרוא עליהם צריך להרגיש אותם
  • אומרים שההבדל הפיסי המהותי בין צעירים למבוגרים הוא בגמישות הגוף והראש, היוגה מנפצת אימרה זו מכיוון שבלי קשר לגיל, המתרגל/ת מגיע לרמות גמישות גבוהות מהרבה צעירים

"ציור של תנועות היוגה אשטנגה"

הקשר בין גלישה ויוגה

יוגה וגלישה הן פעילויות מקבילות בהרמוניה מושלמת שתיהן פעילויות פיסיות שמחברות את הגוף, הראש והטבע ביחד. שתיהן מצריכות: כוח, גמישות, שיווי משקל וריכוז. בגלישה אנו דוחפים את גבולותינו לקצה היכולת, הגוף מגיע למצבים קיצוניים ורצוי להכין אותו מראש, על ידי תרגול מתמיד היוגה מכינה אותנו למצבים אלו.

היוגה משפרת את הגלישה ומאפשרת להאריך את העיסוק בספורט. ישנו מקום של שלום, שלווה, רוגע, ריפוי ומציאת האני עצמי שלנו, תחומים אלו עוזרים להגיע למקום המדובר.

גלישה מחברת בינך לבין הטבע בעוד שהיוגה מחברת בין גופך לנשמה. בעזרת התחומים היוצאים מן הכלל האלה אפשר לחיות חיים רגועים וברורים יותר. כילדים שום דבר לא באמת מעניין והגוף מתאחה במהירות מפציעות, מבוגר שלא שומר על עצמו אוכל הרבה קש.

אני מקווה שתרמתי לכם משהו עם המידע הזה ומי שעדיין לא עושה אחד מהשניים יתחיל לעשות כי אף פעם לא מאוחר. כמו הגלישה גם לימוד יוגה הוא תהליך אינסופי. קחו את זה בקלות, תרגלו, ולאט לאט תגלו עולם חדש רגוע, שליו ויפה יותר.

בהצלחה!

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה גלישת רוח. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים