X
    גלישת רוחCategories:

איזה גובה מנור מתאים לי?

נשארו 10 ימים למחנה הגלישה, אני מחכה בקוצר רוח ליומיים האלה ומקווה שנזכה לרוח טובה. בכל אופן, דיברתי עם החברה שנרשמו לפרונטים וסיכמנו שאם הרוח לא תכנס במעגן עד 16:30 ניסע לצד השני של הכנרת ונעבוד על התרגיל הנחשק.

לפני שאתחיל לכתוב את דעתי על מיקום (גובה) מנור ומה שגיליתי במשך שנותיי בתחום הנפלא הזה גלישת רוח. חשוב להבין שכאשר מדברים על גובה המנור זה ביחס למיקום התורן במסילתו, מיקום הסנפיר בבית הסנפיר, מיקום החבקים, מיקום רצועות הרגליים בגלשן וגודלו הפיסי של הגולש.

לדוגמא: אם תזיזו את רצועות הרגליים קדימה ואת הקאראדן אחורה במסילת התורן תקבלו אפקט זהה למנור גבוה בלי לשנות את הגורמים הנ”ל..

לדעתי אין גובה מושלם או נכון למיקום גובה המנור. גובה המנור נקבע בהתאם לרמתכם ומה שאתם רוצים לעשות במים (פרירייד, גלים, פריסטייל, סלאלום..). הכי טוב לבדוק את גובה המנור בתנאים שונים ולגלות מה מתאים לכם.

כללי מפתח בגובה המנור בגלישת רוח

מנור נמוך

  • עוזר בשמירת משקל הגוף מעל מרכז הגלשן
  • שליטה: מורגש במיוחד ברוחות חזקות, מושיב אתכם מעל הירכתיים כך המערך מולכם וקל יותר לשלוט בו
  • ביחד עם השליטה מגיעה המהירות
  • מקל בכניסה לבוטם טרן / מהפך

מנור גבוה

  • מקל בסגירת המפרש ועלייה מוקדמת לפלנינג ברוחות חלשות
  • עוזר בקפיצות
  • תרגילים
  • חידוד
  • עמידה זקופה

“הגורויים” לגולשים מתחילים ממליצים על מנור גבוה מסיבה אחת: שמירת הגוף זקוף ומחוייב לתרגילים בעזרת משקל הגוף. טעות נפוצה של גולשים מתחילים זה שהם מניחים את רוב משקל הגוף על ירכתיי הגלשן, הגלשן שוקע והחרטום עולה לתוך הרוח.

רוב חיי גלשתי עם מנור בגובה כתפיים (בעמידה על הגלשן), בקנריים בתקופה שעבדתי על הבקים נסיתי להעלות את המנור למעלה וזה בהחלט עזר. קל יותר לסגור מפרש ושקל לסגור מפרש קל לעלות לגובה.

גלשתי תקופה עם מנור גבוה ואהבתי.. יום אחד עם רוח של מעל 50 קשר כאשר 3.7 היה המפרש הקטן שלי, נכנסתי לגלוש ולא הצלחתי להחזיק את המפרש. יצאתי מהמים, הורדתי את גובה המנור וחזרתי לגלוש בשליטה מלאה.

אז ניסיתי להוריד לגמרי את המנור, קיבלתי תוספת שליטה אבל גם הרגשה של מפרש כבד.. בסוף מה שנשארתי איתו זה מנור בגובה סטנדרטי- גובה כתפיים שעומדים על הגלשן, וגובה פטמות כאשר עומדים עם המערך על החוף. 

למעשה כל מי שאני מכיר בעולם הגלישה גולש עם מנור בגובה סטנדרטי. פעם קאולי סאדי היה גולש עם מנור גבוה היום כבר לא, אלכס מוסוליני שסיים עכשיו שני בטנריף גלש שנים עם מנור גבוה והיום גולש עם מנור בגובה סטנדרטי. האלוף הנוכחי פיליפ קוסטר ילד הפלא זכור לי מלפני 5 שנים כילד שגולש עם מנור נמוך, מאז הוא גדל והיום מיקום המנור הגבוה שלו סטנדרטי בהתאם למידותיו העצומות (מעל 90 ק”ג).

יהיה מעניין לקרוא מה אתם חושבים על גובה המנור? ובאיזה גובה אתם אוהבים למקם אותו?

רון: